Van harte welkom op de website van de Werkgroep Waanders voor de verfraaiing van het Worpplantsoen in Deventer.

 De werkgroep is gevormd vanwege het legaat van ruim 120.000 euro van Willem Waanders aan de gemeente Deventer. In het voorjaar van 2015 was er gelegenheid om ideeën aan te dragen voor de verfraaiing. Maar liefst 43 concrete ideeën werden aangemeld. Voor de realisatie van die 43 ideeën is circa 1,6 miljoen euro nodig, dus een selectie van fraaiste en realiseerbare ideeën was noodzakelijk. Een zeer diverse groep van ruim 20 directe betrokkenen heeft samen met de gemeente Deventer alle ideeën beoordeeld op fraaiheid en haalbaarheid. Voor zover nodig heeft dit tot enige aanpassing van de ingediende ideeën geleid.


Uiteindelijk is er een selectie gemaakt en zijn er 15 ideeën genomineerd om uit te voeren. In grote lijnen betreft dit: voetpad over de IJsseldijk, gedenkteken voor Willem Waanders, mozaïekbank, nestkasten, demontabele kiosk, kunstwerk, ombouw elektrakast, wifi-zone, educatief pad, natuurspeelplek en meer kleur in het park door stinsen planten, rozen en veldbloemen.
De indieners van de genomineerde ideeën hebben hun idee omgezet naar een concreet plan. Op het wijkfestival van zaterdag 12 september 2015 zijn die plannen gepresenteerd. Klik hier voor gedetailleerde informatie over de genomineerde ideeën.

Op maandag 11 juli 2016 is een info-avond gehouden met betrekking tot de stand van zaken.
Zie de PDF-versie van de Algehele Presentatie. Er was een aparte presentatie van Natuurspeelplek Woeste Willem.
Op zondag 17 juli is de presentatie 200 jaar Worpplantsoen vertoond.

Zin om mee te doen met de verfraaiingen?
Neem contact op met de de werkgroep coördinator.
Van harte aanbevolen.

Voor meer informatie over de werkgroep lees de documentatie op deze website of neem contact op met de werkgroep coördinator.

 

worpplantsoen